Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
cwapa
Uživatel

Re: Linkové vedení

Příspěvek od cwapa » 14.11.2011 10:40

9001 píše:Poslední rýpnutí trochu OT, jestli tvůj věk sedí co se tady ukazuje tak mi s OHM ještě budeme pracovat další 4 roky navíc...
Jistě, že můj věk se zobrazuje správně, proč by neměl? Jen nerozumím tomu, že ty a OHM budete pracovat další 4 roky navíc.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.11.2011 10:36

Poslední rýpnutí trochu OT, jestli tvůj věk sedí co se tady ukazuje tak mi s OHM ještě budeme pracovat další 4 roky navíc...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.11.2011 10:32

OMH píše:
cwapa píše:Myslíš si, že jsi vtipný? Já si to ale vůbec nemyslím, spíše se přikláním k názoru, že to bylo od Tebe dost trapný.Je vidět, že jsi ještě mladej a bl*ej.
Ok, když naskočím na Vaší notu, jaký jste chudák - ok, tak si jako chudák připadejte. Já si myslím, že za poslední roky se situace pro ZTP, maminky s kočárky, důchodce, velmi zlepšuje. Neustále se rozšiřují NP spoje, je jich čím dál víc. Ale prostě není v Praze ještě 100% vozový park NP. A opravdu nevidím tragédii v tom, že v neděli mezi 12.-13. hodinou nejede z jedné zast. v Praze tramvajový nízkopodlažní spoj. Jen autobusové. Tak prostě jedu dřív, nebo později. V PD jsou běžně linky, kde NP spoj jede jednou za hodinu.
Zároveň nechápu, proč se rozčilujete na 9001?

Mj. už se těším, až dneska uvidím ty čiperný důchodce dobíhat tramvaje :) A pak korzovat celou tramvají za jízdy na to nejvzdálenější volné místo k sezení :wink:
Původní otázka byla proč nedokáže DP udělat aby nejezdili NP spoje 6x za sebou a potom 80. minut nic. To ostatní se na to nabalilo.
Nikde jsem nepsal, že jsem chudák a ani jako chudák si nejen nepřipadám a ani necítím, nevím kde jste to vyčetl.
Ještě dodatek, třeba se toho taky dožijete a budete čiperný důchodce. :lol:

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 14.11.2011 8:06

cwapa píše:Myslíš si, že jsi vtipný? Já si to ale vůbec nemyslím, spíše se přikláním k názoru, že to bylo od Tebe dost trapný.Je vidět, že jsi ještě mladej a bl*ej.
Ok, když naskočím na Vaší notu, jaký jste chudák - ok, tak si jako chudák připadejte. Já si myslím, že za poslední roky se situace pro ZTP, maminky s kočárky, důchodce, velmi zlepšuje. Neustále se rozšiřují NP spoje, je jich čím dál víc. Ale prostě není v Praze ještě 100% vozový park NP. A opravdu nevidím tragédii v tom, že v neděli mezi 12.-13. hodinou nejede z jedné zast. v Praze tramvajový nízkopodlažní spoj. Jen autobusové. Tak prostě jedu dřív, nebo později. V PD jsou běžně linky, kde NP spoj jede jednou za hodinu.
Zároveň nechápu, proč se rozčilujete na 9001?

Mj. už se těším, až dneska uvidím ty čiperný důchodce dobíhat tramvaje :) A pak korzovat celou tramvají za jízdy na to nejvzdálenější volné místo k sezení :wink:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 14.11.2011 5:48

9001 píše:Myslím, že se shodneme i na tom, že do dvou max tří let bude problém sám vyřešen, protože bude slušná část vozového parku NP. 8-)
Obávám se že nebude. Sice budou NP vozidla, ale zastávky v půlce města nikdo nepředělá. Furt jich jsou mraky bez ostrůvku.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.11.2011 1:42

MM: Tady shodneme. Řešili jsme to, že by se invalidní člověk potřeboval nutně v tuhle dobu dostat tam a tam.
Myslím, že se shodneme i na tom, že do dvou max tří let bude problém sám vyřešen, protože bude slušná část vozového parku NP. 8-)

Musíme to brát takhle, že zlepšení je každým rokem. Když jsem přes 5 lety chtěl vzít svoji babičku na vozíku na hřbitovy, tak jediným zdrojem bylo toto forum, kde byla informace, že ještě ze Strašnic jezdí negarantovaně 9114 na 26 na určitém pořadí.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.11.2011 1:25

9001 píše:...MM: Osobně mi víc přijde user friendly cesta 195,177/136 Přestup jenom s přejitím silnice po světelném přechodu u Sazky. ...
Neznám polohy příslušných zastávek BUS a beru, že pro pohyb jednotlivce "po svých" mohou být výhodnější (navíc TRAM zastávky Orionka a Vinohradská vodárna i Perunova mezi nimi jsou ve směru DC bez zvýšené nástupní hrany = nepoužitelné pro vozíčkáře, protože není možno vyklopit plošinu, s čímž BUS pokaždé stanicující u chodníku problém nemá). Ovšem trvám si na výroku o blbosti zbytečného naplňování kapacity vozidel kvůli nevýhodným zajížďkám.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.11.2011 1:09

cwapa: Reagoval jsem na to co bylo zvýrazněno a "mladej a blbej" beru jako povyšování, a druhá narážka "Zdravý a mladý". Upřímě nevím z čeho ti je na zvracení? Že jsem měl horší nemoce než ty a to jsem o tolik mladší?
Podstata diskuzního fora je diskutovat a já se zapojil do diskuze a napsal svůj názor. Nebyl to útok, pouze kostatování.

MM: Osobně mi víc přijde user friendly cesta 195,177/136 Přestup jenom s přejitím silnice po světelném přechodu u Sazky. Jízdní doba je o toho spoje ve 12:19 jen o minutu delší než ve 12:00 Takže žádná tragédie, ale to už je opravdu věc názoru. Na čem se shodneme, že pokud by byl donucem nemohoucí člověk třeba na vozíku tuhle cestu vykonat, tak i bez asistence tu možnost má.

cwapa: Ok Beru Vinohradskou vodárnu. Bohužel se tam v tomto období NP spoji nedostaneš.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.11.2011 1:01

Já jsem tou Orionkou myslel jen jako směr, jinak se jedná o zastávku Vinohradská vodárna. Jo a nikde jsem neuváděl, že jako starší musím mít patent na rozum.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.11.2011 0:50

9001 píše:... K tomu spojení.

http://idos.dpp.cz/idos/ConnRes.aspx?da ... |60&tt=pid

Jedou 4 spoje, akorát to jsou NP busy s přestupem? Nebo snad neumíš ovládat idos a nebo neumíš použít nic jiného než koleje???
Musím souhlasit (s necitovaným), že stáří se nerovná automaticky moudrosti, tak jako mládí zdraví.
Ovšem, trochu si se spojením přestřelil zase Ty - mezi 12:00 až 13:00 ze Spojovací tam vidím jen tři (další odjíždí až minutu po 13. hod). Jinak "ucházející" je jen to první 1 + 136 (odj. 12:00 - příj.12:19) - ostatními spoji jej posíláš "po všech čertech" jsou kilometrově o půlku (a další následující dokonce až dvojnásobek) delší! Pak se zase jiní lidi divý, že staří se pořád jen vozí MHD, když je místo napřímo pošleš objet půlku města (čímž se uměle navyšuje poptávka po větší kapacitě vozidel)!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 14.11.2011 1:02, celkem upraveno 2 x.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.11.2011 0:46

9001 píše: Tak tohle mě vytáčí do běla. Myslíš, že když ti je přes 60, že si nějak chytřejší než já??? Nebo co si dokazuješ? Kdyby sis sednul za mě do práce tak tam čumíš jako puk. Já uznávám, že každý máme svoje znalosti. Třeba já bych si s Demonem nedovolil polemizovat o elektrice, protože ač jsem ji studoval tak je to člověk z provozu a ví o tom hodně. Zase on kdybych mu začal o finančních trzích tak mi nebude rozumět zase on.

Mladý a zdravý zrovna k sobě nesedí. Co ty máš za problém? Rehma? Stařeckou cukrovku? Já měl rakovinu a skoro jsem skončil o bílé holi a to mi bylo 10. Ještě máš nějaký problém??? Takže koukej hezky zaparkovat a chovat se slušně. Z tohohle povyšování se mi chce zvracet.

K tomu spojení.

Jedou 4 spoje, akorát to jsou NP busy s přestupem? Nebo snad neumíš ovládat idos a nebo neumíš použít nic jiného než koleje???
Kdo se s Tebou bavil? Já ne tak laskavě odpovídej až budu něco psát Tobě. To za prvé a za druhé můžeš mi ukázat kde jsem se povyšoval nebo nebo něco psal o svém věku?
Ty kdyby jsi dělal práci co jsem dělal já, tak čumíš jak péro z gauče.
Jo a z Tvého příspěvku se mi chce zvracet taky.
Jo a to tvoje spojení bylo na 1.@3643

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.11.2011 0:08

cwapa píše:
OMH píše:Tak stane se. Nepřijde mi to jako tragédie, zvlášť, když se v JŘ dají vyhledat NP spoje. Jinak autobusů jede v té době NP dost na výběr a pak je tu i Societa na zavolání, ne?

Mj. mezi 12 - 13 necestuju a obědvám :D
Myslíš si, že jsi vtipný? Já si to ale vůbec nemyslím, spíše se přikláním k názoru, že to bylo od Tebe dost trapný.Je vidět, že jsi ještě mladej a bl*ej.On když je člověk mladý a zdravý tak těm kteří takový štěstí nemají ( myslím zdraví, mladej už bych nechtěl být ) hold nerozumí. Ty jako politik by jsi se měl nad sebou zamyslet.
Jo jinak můžeš mi najít NP spojení mezi 12. - 13.hodinou mezi Spojovací a Orionkou?
Tak tohle mě vytáčí do běla. Myslíš, že když ti je přes 60, že si nějak chytřejší než já??? Nebo co si dokazuješ? Kdyby sis sednul za mě do práce tak tam čumíš jako puk. Já uznávám, že každý máme svoje znalosti. Třeba já bych si s Demonem nedovolil polemizovat o elektrice, protože ač jsem ji studoval tak je to člověk z provozu a ví o tom hodně. Zase on kdybych mu začal o finančních trzích tak mi nebude rozumět zase on.

Mladý a zdravý zrovna k sobě nesedí. Co ty máš za problém? Rehma? Stařeckou cukrovku? Já měl rakovinu a skoro jsem skončil o bílé holi a to mi bylo 10. Ještě máš nějaký problém??? Takže koukej hezky zaparkovat a chovat se slušně. Z tohohle povyšování se mi chce zvracet.

K tomu spojení.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 13.11.2011 23:33

OMH píše:Tak stane se. Nepřijde mi to jako tragédie, zvlášť, když se v JŘ dají vyhledat NP spoje. Jinak autobusů jede v té době NP dost na výběr a pak je tu i Societa na zavolání, ne?

Mj. mezi 12 - 13 necestuju a obědvám :D
Myslíš si, že jsi vtipný? Já si to ale vůbec nemyslím, spíše se přikláním k názoru, že to bylo od Tebe dost trapný.Je vidět, že jsi ještě mladej a bl*ej.On když je člověk mladý a zdravý tak těm kteří takový štěstí nemají ( myslím zdraví, mladej už bych nechtěl být ) hold nerozumí. Ty jako politik by jsi se měl nad sebou zamyslet.
Jo jinak můžeš mi najít NP spojení mezi 12. - 13.hodinou mezi Spojovací a Orionkou?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.11.2011 23:12

cwapa: A právě to je ta nejblbější doba. To máš jako okolo půlnoci na lince 9 v oblasti VN. Směrem do Řep potkáš už jenom motolské a směrem na Spojovací už jenom Žižkovské. Kde podle tebe budou ty NP?

MM: Oběh se sice opakuje, ale pokud bavíme o neděli, tak právě po 12-13 hodině vyjíždí další spoje pro zkrácení intervalu. Při pohledu na zářijové vypravení je maximální díra 45 minut pro přímě spojení. Samozřejmě je tu pak kombinace 9/10, 9/3, dokonce i 1/3, ale to už je opravdu pro vozíčkáře co nemá jinou možnost.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 13.11.2011 23:06

tak všechno jde... Otázka je, zda je to nutné

Odpovědět