Jenomže 5 pojede ve dvojicích a bude stát mnohem víc než provoz 218 + sólo 36.Jebi píše:Ale ta pětka by tam jezdila stejně, místo 15 (36), tak když už tam bude, proč ji nepoužít? 218 by podle mě spíš prospělo, kdyby z dědiny nejela na dejvickou přes ty sklady, ale bylo to obráceně, nejdřív sklady, pak sídliště dědina, a pak rovnou dejvická, ale asi jí tam neni moc kde ukončit. Počkat by samozřejmě mohli, ale mně to nepřijde jako taková katastrofa a jen si prostě myslim, že když někdo něco odsuzuje, měl by si nejdřív zjistit, jak to doopravdy je.m@rtin píše:Problém 218 netkví v jednom přestupu navíc! Kdy už to konečně šotouši a Ropid pochopí? Tramvaj 5 stojí mnohem více peněz než autobus 218. 218 v navrhovaných parametrech a trase nemá šanci přežít více jak pár měsíců. Ať mi Ropid nebo šotouši napíšou skupinu lidí, která by tím chtěla jezdit? Nebo je snad účel od roku 1982, kdy 218 začala fungovat, lidi vyhnat do aut 2 roky před otevřením metra na Veleslavín? Proč 2 roky u 218 nechtějí počkat?
218 by taková změna rozhodně neprospěla - lidé ze sídliště Dědina by na metro jeli o 3-4 minuty rychleji, ale ze sídliště Dolní Liboc, které tvoří přibližně 25% cestujících linky 218 byk metru jeli přibližně o 10 minut déle. Tedy místo stávajícíh 13 minut asi 23. Proboha proč takovou změnu navrhujete? Nechte 218 žít do roku 2014 a pak ji zkraťte na Veleslavín. To, že se s ní nehýbalo 30 let a v rámci celé Prahy se jedná o nejdéle nezměněnou linkou má své důvody!