Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ty jsi toho schopnej9001 píše:Fakt je,že měly udělat ty základní testy jako např. způsob nakolejování. Blbců je všude dost a stav kolejí ....
U soupravy v Brně to bylo celkem jedno,protože čelní vůz je konstrukčně klasická T3,takže odzkoušené.
Jinak když to půjde budu čekat v Motole před vozovnou na první výjezd![]()
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co prosím. I kdybych si jí fotil tak to může bejt tobě jedno. A můžu si jí fotit jen proto abych měl fotku tramvaje. A svézt se s ní mohu také jen abych si potvrdil své názory. A ty názory mám na základě podložených informací.OndrejMH píše: Vsichni tu krasne kritizujete, ale 22.12 vas uz vidim na refizi jak na ni nedockave cekate. A v tu chvili vam budu vse jednou, jen budete resit aby ste meli co nejhezci fotku.
-
OndrejMH
Pokud bude provoz s cestujicimi oficielne povoleny (nejakou vyjimkou od DU), jako to bylo pri predvadeni T3R.EV+VV60LF v Brne, tak nevidim problem proc toto prani nesplnit.
Pak bych vybral 4 zkusene ridice, ktere bych s vozem kratce seznamil a poslal je na linku (ridicak na novy typ dle drazniho zakona neni treba). Samozrejme bych na to neposlal nejakeho novacka, ktery nema zkusenosti s ruznymi typy.
Pak bych vybral 4 zkusene ridice, ktere bych s vozem kratce seznamil a poslal je na linku (ridicak na novy typ dle drazniho zakona neni treba). Samozrejme bych na to neposlal nejakeho novacka, ktery nema zkusenosti s ruznymi typy.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že každý kdo se kdy setkal s dopravním podnikem se nediví. Tam když chceš někam dojít tak se musíš bud hodně snažit a nebo mít kamarády či podlejzat sámYvona píše:... Kdyby si pan primátor přál, aby všechny tramvaje byly zelené, tak prostě jdou okamžitě jedna po druhé do laku, aby jistí "velcí lidé" se ukázali v krásném světle, a přání by mu bez sebemenších námitek splnili, ať to stojí, co to stojí. Prostě, kdo leze do zadečku, veškerá pravidla, co jsou pro ostatní jdou stranou.
![]()
........A to, že 14T neodjela ani zkušební jízdy, které má odjezdit, je také dost síla.![]()
![]()
Prostě to, co se děje kolem 14T se mi vůbec nelíbí :| Je to "vlezdoprdelecké divadlo", prostě hnus......
-
Yvona
Když pan primátor měl přání, aby tramvaj do Vánoc vyjela do ulic s cestujícími, tak mu to musejí jistí řiťolezové splnitAkribius píše:Dneska na školení na chvilku zaběhla řeč na 14T a docela nás to tam šokovalo.
Tramvaj ještě nemá homologaci,neboť neodjezdila (zatím ani nemohla) povinné kilometry zkušebního provozu bez zátěže a se zátěží (pytle s pískem).Přesto bylo rozhodnuto,že se podívá do ulic s lidmi-na otázku co když se něco stane nikdo odpovědět neuměl-aby se po Vánocích z provozu stáhla a dělala zkušební jízdy bez lidí,tak jak to chce drážní úřad.
Jelikož to ovšem je tak narychlo,tak nikdo ze školního oddělení s touto tramvají nemá zkušenosti a tak se zacvičí dnes večer několik zaměstnanců depa,dispečinku a školního odd+ 5 motolských řidičů.Žádné testy ani otázky neexistují a tak po zaškolení dostanou oprávnění k řízení tramvají.
Není ani čas na zkušební jízdy-když jsem před 3 lety rozšiřoval skupiny o T6,tak se muselo najezdit 24-50h. bez lidí jako praxe s daným typem než se šlo na zkoušky-ale jak jsem psal na to teď není čas a je potřeba lidem (voličům) rychle tramvaj předvést.
Kdo z Motola nastoupí na minikurz nevím-předpokládám,že admin Petr,ale jinak ani netuším jak to bude organizováno a kudy se bude jezdit-pokud vůbec.
Neví někdo proč byla vybrána zrovna linka 3,kterou má Motol poměrně daleko?
Je to divné, že vlastně řidiči, co budou proškolení na 14T budou mít ihned oprávnění bez toho, aby odjezdili nějaké ty hodiny bez cestujících a udělali si jakýsi testík a vykonali zkoušku z jízd před komisí, jako jsme si museli udělat my, co jsme si dělali papíry na T6 a KT8 dle předpisu O2. Najednou je tento předpis jen bezpředmětný cár
Také se mi zdá, že z toho dost vystrnadili naše školní
A to, že 14T neodjela ani zkušební jízdy, které má odjezdit, je také dost síla.
Prostě to, co se děje kolem 14T se mi vůbec nelíbí :| Je to "vlezdoprdelecké divadlo
-
KM
-
MOp
ikdyz by to byla pokuta, tak magistrat ji jiste rad zaplati..adam_r píše:Tipnul bych si, ze na to bude nejaka vyjimka od drazniho uradu (na tech konkretnich par dni). V opacnem pripade by mohl DPP dostat docela tucnou pokutu, v extremnim pripade by mu asi mohli i odebrat licenci k provozovani drazni dopravy.