Doporučuju se na reklamní kampaň OKD lépe podívat. Ta nemá hlavní poselství, že uhlím se topí.MM-Mikulovsky píše:... nějaký slogan ve významu "Teplo země - teplo domova".
Reklamní nátěry tramvají
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Reklamní nátěry tramvají
- Bobik
- Uživatel
No já nevim, kdybych ji aktivně nehledal, tak ji přehlídnu. Nejdřív si řikám proč jsou na jedný tram ty divný malý kytky odshora až dolů a až při pohledu zblízka mi došlo že to je to uhlí (který tak netrpělivě vyhlížim). 
To už mi přijde graficky povedenější reklama v tisku, kde je ze slisovanýho uhlí např. radiátor. Ovšem reklamu i se sloganem jsem nepochopil a spíše ve mě vzbuzovala negativní emoce - něco ve smyslu proč upozorňovat na to co všecko kolem nás je ze staršího bráchy ropy, když a) technologicky je to přežilé, b) dávno to vyšlo z módy a místo černé teď frčí zelená.
To už mi přijde graficky povedenější reklama v tisku, kde je ze slisovanýho uhlí např. radiátor. Ovšem reklamu i se sloganem jsem nepochopil a spíše ve mě vzbuzovala negativní emoce - něco ve smyslu proč upozorňovat na to co všecko kolem nás je ze staršího bráchy ropy, když a) technologicky je to přežilé, b) dávno to vyšlo z módy a místo černé teď frčí zelená.
MMM: takže líbivější, nevýrazná, ztrácející se mezi ostatními? Velice účinná reklama je i ta, co vyvolává přiměřené negativní emoce, právě protože si jí všimneš.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Po TV reklamě na OKD mne tato provedená na 14T velmi zklamala - kdyby uhlí bylo jen cca v dolní půli a nahoru přešlo do plamene a byl u toho nějaký slogan ve významu "Teplo země - teplo domova", tak by to bylo rozhodně mnohonásobně graficky zajímavější a psychologicky chytlavější = určitě působivější/účinnější.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
encore: Jak už bylo řečeno. Má to i své důvody jak popsal OHM a další. Takováhle další "zbytečná" reklama je vidět na SORky. Taky pochybuji, že někdo kdo jde nakupovat do Globusu si koupí bus navíc. V Centru Černý most na té velké reklamní obrazovce dokonce běhá reklama na Škodu Transport s ukázkou Elefantů a 15T.
Měl jsem místo zbytečnýho přemýšlení radšu UTFG:
"Cílem je ukázat, že průmyslové firmy prospívají ekonomice a přinášejí lidem každodenní užitek, aniž si to uvědomují. Průmysl si totiž nezaslouží tak špatnou pověst, jakou má, naopak, dává lidem práci, odvádí vysoké daně do státní pokladny a v podobě rekultivací vrací krajině to, co jí vzal," vysvětluje mluvčí OKD Vladislav Sobol.
"Podle něj (pozn.: Roman Němec) se jedná se o ryze brandovou kampaň, jejímž cílem není zvyšovat prodej žádného konkrétního produktu, nýbrž pozitivně ovlivnit vnímání značky OKD."
"Mluvčí OKD připustil, že cíl zlepšit image firmy může společnosti v budoucnosti vylepšit pozici při vyjednávání s obcemi, obyvateli či zákonodárci. "Kampaň nám určitě nepřinese nárůst prodeje uhlí, ale je to dlouhodobá investice, která nám může pomoci jednat s občany například při těžbě v nových oblastech," uvedl Sobol.
Firmě také podle něj může pomoci přilákat nové odborníky, kterých má například na pozicích elektrikářů, horníků či zámečníků nedostatek. "Když se zlepší povědomí o průmyslu, mohlo by to mít vliv například i na vyjednávání o horním zákoně," prohlásil mluvčí OKD."
A na závěr další citace z článku na idnes:
Novela horního zákona totiž zatím počítá s tím, že nepůjde vyvlastnit půdu kvůli důlní činnosti. "Vyvlastňovací paragraf bychom znovu rádi vrátili do hry, protože slouží jako pojistka proti korupci," dodal Sobol.
"Cílem je ukázat, že průmyslové firmy prospívají ekonomice a přinášejí lidem každodenní užitek, aniž si to uvědomují. Průmysl si totiž nezaslouží tak špatnou pověst, jakou má, naopak, dává lidem práci, odvádí vysoké daně do státní pokladny a v podobě rekultivací vrací krajině to, co jí vzal," vysvětluje mluvčí OKD Vladislav Sobol.
"Podle něj (pozn.: Roman Němec) se jedná se o ryze brandovou kampaň, jejímž cílem není zvyšovat prodej žádného konkrétního produktu, nýbrž pozitivně ovlivnit vnímání značky OKD."
"Mluvčí OKD připustil, že cíl zlepšit image firmy může společnosti v budoucnosti vylepšit pozici při vyjednávání s obcemi, obyvateli či zákonodárci. "Kampaň nám určitě nepřinese nárůst prodeje uhlí, ale je to dlouhodobá investice, která nám může pomoci jednat s občany například při těžbě v nových oblastech," uvedl Sobol.
Firmě také podle něj může pomoci přilákat nové odborníky, kterých má například na pozicích elektrikářů, horníků či zámečníků nedostatek. "Když se zlepší povědomí o průmyslu, mohlo by to mít vliv například i na vyjednávání o horním zákoně," prohlásil mluvčí OKD."
A na závěr další citace z článku na idnes:
Novela horního zákona totiž zatím počítá s tím, že nepůjde vyvlastnit půdu kvůli důlní činnosti. "Vyvlastňovací paragraf bychom znovu rádi vrátili do hry, protože slouží jako pojistka proti korupci," dodal Sobol.
OKD samozřejmě má své důvody, proč inzeruje celorepublikově. Stačí si otevřít noviny a být v obraze.
Reklama nemusí mít nutně za cíl "kupte si naše výrobky." Tady bych spíš sázel na "OKD je dobrodinec lidstva, áááno?"Encore píše:Jinak by mě zajímalo, na koho je reklama na OKD cílená... Co se týká černého uhlí, je OKD jediný producent u nás. Předpokládám, že velkoodběratelé se nebudou řídit reklamou v televizi/tramvaji. Mohlo by to být třeba na lidi, co mají k vytápění kotel na tuhá paliva, ale je jich opravdu tolik, že se vyplatí pro ně dělat reklamu?
Trochu taková pohřebácká tramvaj, když ji vidíte za tmy 
Jinak by mě zajímalo, na koho je reklama na OKD cílená... Co se týká černého uhlí, je OKD jediný producent u nás. Předpokládám, že velkoodběratelé se nebudou řídit reklamou v televizi/tramvaji. Mohlo by to být třeba na lidi, co mají k vytápění kotel na tuhá paliva, ale je jich opravdu tolik, že se vyplatí pro ně dělat reklamu?
Jinak by mě zajímalo, na koho je reklama na OKD cílená... Co se týká černého uhlí, je OKD jediný producent u nás. Předpokládám, že velkoodběratelé se nebudou řídit reklamou v televizi/tramvaji. Mohlo by to být třeba na lidi, co mají k vytápění kotel na tuhá paliva, ale je jich opravdu tolik, že se vyplatí pro ně dělat reklamu?
Dneska jsem jí zahlédl ve městě a musím říct, že se mi fakt líbila. V jednoduchosti je krása.
Ale je pravda, že i přes bližší zkoumání jsem neidentifikoval inzerenta reklamy.
Já ji právě dnes potkal naživo na Andělu. Z větší dálky je to taková nevýrazná tmavá plocha - člověk by bez nápisů OKD nepoznal, na co je to reklama. Zblízka je to lepší.
Mě se z fotek taky líbí
Musím si jí vyčíhat živě 
- Absolut
- Moderátor
Musím říct, že mně se ta reklama tedy moc líbí, opět je to nápad, stejně jako v té televizi. Akorát to trošku připomíná aféru z konce 90. let, kdy některé vozy nesměly být vypravovány na noční, protože měly tmavou jednobarevnou reklamu nebo pozůstatek po reklamě.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně se líbí. Zajímavá změna
1.OT: Má to obrovskou výhodu, jestli se domluví s inzerentem tak máme dokonalou tramvaj na Mikulášskou jízdu
2.OT: Trochu mi to připomíná maskování z testování nových aut, aby nebylo poznat jak vypadá
U 14T velmi dobrý nápad.
1.OT: Má to obrovskou výhodu, jestli se domluví s inzerentem tak máme dokonalou tramvaj na Mikulášskou jízdu
2.OT: Trochu mi to připomíná maskování z testování nových aut, aby nebylo poznat jak vypadá
Achjo je to ale škoda. No u mě stejně stále vede 9117 s CVR PREMOp píše:Ano, je to snad nejhorsi reklama, co jsem zatim videl..
http://www.prazsketramvaje.cz/showpage. ... 1108200457