T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Absolut: To nehledej, už jsem jednu fotku viděl.
Legrační je, jak si člověk ty věci z dětství pamatuje obrovské - na fotce je to normální sedačka, ale já si ji pamatuji jako nestvůrnou červenou věc, na kterou jsem se nedokázal vydrápat a kde jsem musel mít při sezení natažené nohy a bál jsem se, že spadnu. No horor :-)
Legrační je, jak si člověk ty věci z dětství pamatuje obrovské - na fotce je to normální sedačka, ale já si ji pamatuji jako nestvůrnou červenou věc, na kterou jsem se nedokázal vydrápat a kde jsem musel mít při sezení natažené nohy a bál jsem se, že spadnu. No horor :-)
Taky si na ně vzpomínám, ale rád jsem je měl. V té době to bylo něco už spíš ojedinělého. I když si vybavuju jeden nepříjemný zážitek jak jsem jako špunt seděl na klíně a při prudším zabrzdění si dal do huby o držák, který byl výš než u laminátů.Jabberwocky píše:A potom mám ještě jednu vzpomínku, ale tu nejsem s to přiřadit k typu - že totiž v některých tramvajích byla tmavě červená čalouněná koženková sedadla, snad s nějakými chromovanými držáky. Pamatuji si, že se mi na nich jako špuntovi velice špatně sedělo a že jsem tyhle tramvaje neměl rád... Identifikujete to někdo?
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem sice pamětník, ale řekl bych, že to byly tramvaje z prvních sérií T3, které z výroby měly právě koženkou čalouněná sedadla. Zbytky těchto sedadel jsou například na fotografii interiéru vyřazeného služebního vozu č. 5534: http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 534-03.jpgJabberwocky píše:Jsem o něco malinkou starší a vzpomínám si, že ve Strašnicích točila 26 a pak snad 6 a 4 (v různých dobách, samozřejmě). Mám pár raných vzpomínek na T1 na (asi) 26 - stojím před obrovskou tramvají a svítí na mě jediný veliký oko. A pak okna, která se nedala otevírat, protože byla na kliku. A potom mám ještě jednu vzpomínku, ale tu nejsem s to přiřadit k typu - že totiž v některých tramvajích byla tmavě červená čalouněná koženková sedadla, snad s nějakými chromovanými držáky. Pamatuji si, že se mi na nich jako špuntovi velice špatně sedělo a že jsem tyhle tramvaje neměl rád... Identifikujete to někdo?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Jsem o něco malinkou starší a vzpomínám si, že ve Strašnicích točila 26 a pak snad 6 a 4 (v různých dobách, samozřejmě). Mám pár raných vzpomínek na T1 na (asi) 26 - stojím před obrovskou tramvají a svítí na mě jediný veliký oko. A pak okna, která se nedala otevírat, protože byla na kliku. A potom mám ještě jednu vzpomínku, ale tu nejsem s to přiřadit k typu - že totiž v některých tramvajích byla tmavě červená čalouněná koženková sedadla, snad s nějakými chromovanými držáky. Pamatuji si, že se mi na nich jako špuntovi velice špatně sedělo a že jsem tyhle tramvaje neměl rád... Identifikujete to někdo?arny píše:A jestli si vzpomínám tak tam jezdila ještě 10tka a 24 točila v Zahraďáku, ale to už tak dlouho není.
Ten Hostivař jsem přečetl dobře, ale ten Maraťák byl n*** (něco) M*** (něco)
No a jestli předpokládám správně tak 6900 byl asi dodán stejně (74)a myslím, že stále jezdí ve SA. 32 let, ale asi se jeho chvíle taky krátí.
Mmch. Když jsme u toho Maraťáku, neměl by někdo foto, jak to tam vypadalo. Přece jenom v roce 82 už jsem tři roky byl na světě. A jestli si vzpomínám tak tam jezdila ještě 10tka a 24 točila v Zahraďáku, ale to už tak dlouho není.
No a jestli předpokládám správně tak 6900 byl asi dodán stejně (74)a myslím, že stále jezdí ve SA. 32 let, ale asi se jeho chvíle taky krátí.
Mmch. Když jsme u toho Maraťáku, neměl by někdo foto, jak to tam vypadalo. Přece jenom v roce 82 už jsem tři roky byl na světě. A jestli si vzpomínám tak tam jezdila ještě 10tka a 24 točila v Zahraďáku, ale to už tak dlouho není.
Ten Hostivař jsem přečetl, ale ten Maraťák ne. Je to točené v roce 1982. Do září 1982 se jezdilo na Maraťák a od října až na nádraží.arny píše:Taky jsem se díval. Dobrej byl záběr na pedály.Pořád jsem přemýšlel kde je ta 22 na trase a nějak jsem si to nemohl vybavit.
A dobrá byla ta orientace za oknem Hostivař - náměstí Jana Marata. Jestli se nemílím. To už je dávno
Vůz 6899 byl dodán v roce 1974 a vyřazen (prodán ČKD) v roce 1995 po dodání 1. serie T6.
Taky jsem se díval. Dobrej byl záběr na pedály.MF píše:Tak jsem dnes koukal na Malého pitavala, kde si zahrála tramvaj 6899+asi 6900...
A dobrá byla ta orientace za oknem Hostivař - náměstí Jana Marata. Jestli se nemílím. To už je dávno
Tak jsem dnes koukal na Malého pitavala, kde si zahrála tramvaj 6899+asi 6900. Hrozně se mi líbilo, jak ta šílená tramvajačka sraživší kasaře Rudolfa Hrušínského tvrdila, že to nemohla ubrzdit, že jí to musí všici dosvědčit
A to jela prosím v Podolské ulici (smyčka Podolská vodárna)
to ale musela být závratná rychlost
že to neubrzdila před tím obloukem
O několik málo filmových minut čirou náhodou jde do místní čistírny npor. Krejcárek a ona jede zrovinka náhodou úplně ta samá souprava a i na té samé lince. Jak se tam ta 22ka dostala
:
No co dodat, ještě že to neřídil s. Pětník
No co dodat, ještě že to neřídil s. Pětník
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo to třeba proto, že už nepočítalo s jeho návratem na Žižkov, ale rovnou s odvozem do dílen ?
Kromě toho 5404 není žižkovský...
Edit: Pluh 5404 (Motol) je v dílnách na likvidaci.
Hloubětínský 5411 je před dokončením, tento týden už by se možná dal vidět na zkušebkách.
Na rekonstrukci byl přistaven hloubětínský motr 8100 -> 8557.
Kromě toho 5404 není žižkovský...
Edit: Pluh 5404 (Motol) je v dílnách na likvidaci.
Hloubětínský 5411 je před dokončením, tento týden už by se možná dal vidět na zkušebkách.
Na rekonstrukci byl přistaven hloubětínský motr 8100 -> 8557.