Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od kruťák » 28.11.2011 11:46

Spíš bych řekl, že to jde zjistit z GPS. Nevím teda, jaké mají tramvaje, ale u autobusů je na výkazu normálně vidět na mapě, jakou rychlostí kudy projížděl, tedy i to, jestli zastavil.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 10:24

Ne. Resp. jak z kterýho.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 28.11.2011 8:54

Bobik píše:Upřímně? Slušnej řidič ví že udělal chybu, pamatuje si to a klepe se, aby si náhodou nikdo nestěžoval. Věřím že příště si dá pozor. U neslušnýho je to jedno, po něm to steče. Navíc to je tvrzení proti tvrzení, svědky ani důkazy nejsou a ti "imunní co v tom umí chodit" se z toho beztak nějak vylžou.
A co tachograf? Z toho by se to mělo zjistit, ne?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 7:54

thriller2 píše: Ale jde mi spíš o to, jestli taková stížnost vůbec může mít výchovný efekt. Když si postěžuju na řidiče busu, že nezastavil v zastávce na znamení, tak se může do příště poučit a nezopakovat to. Ale v tomto případě zastávka po středě zmizí a tramvajákovi zůstane jenom černej puntík či co..
Upřímně? Slušnej řidič ví že udělal chybu, pamatuje si to a klepe se, aby si náhodou nikdo nestěžoval. Věřím že příště si dá pozor. U neslušnýho je to jedno, po něm to steče. Navíc to je tvrzení proti tvrzení, svědky ani důkazy nejsou a ti "imunní co v tom umí chodit" se z toho beztak nějak vylžou.

9001 Z:arrow: taknějak tě chápu a částečně i souhlasím - jenže, jak psal thriller2 - taky jde o ten výchovnej efekt. Navíc tím že to (z valné většiny) nebylo schválně a udělalo to docela dost lidí, ukazuje spíš na "chybu v systému".
Co se týče "panel ála Malostranská" - už nevím kdo to zde pronesl, ale dovolím si parafrázovat - na Prahu moc levné, nelze efektivně outsorcovat.
-----------------------
ADD "Křivodont" - by mě zajímalo, zda takovýhle umělecký díla jsou za stejnou cenu normálního, nebo je to x-násobně dražší. Tipuju co kudrlinka to minimálně 10tis. :lol:
Je mi jasný, že je to snaha o nějaký vývoj a zlepšení. Jen ty prachy, jen ty zbytečný (někomu do kapsy vyhozený) prachy mi na tom vadí.....

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 27.11.2011 18:48

9001: Ano, udržel.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 27.11.2011 18:40

Na Synkáč mastodonta nedají a na Otakarku jo #-o

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 27.11.2011 15:18

Ještě tak rok - dva a tak 10-15 typů a bude to úžasný =D>

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.11.2011 14:40

DavidD: Není tenhle mastodont spíš umělecké dílo? :lol:
Dole se rozšiřuje doleva, nahoře doprava. Z boku má elegantní esíčko.

Ač zlepšení tam je vidět každým mastodontem, tak stejně je pro mě nejlepší řešení ala Malostranská. Panel v přístřešku. Jedna technická. Udržel by přístřešek bez bočních stěn i panel ala malostranská?

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 27.11.2011 13:46

V zastávce Otakarova ZC nám přibyl další typ mastodonta. Tentokrát s LCD sklopeným proti sluníčku. Musím přiznat, že na LCDčka na Podbabě vidím tak maximálně z 1/3 nástupiště. Tady bylo i při přímém slunci k přečtení z 1/2 nástupiště. Dávám :smt023
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 27.11.2011 12:31

To už se mi taky stalo, že mi někdo nezastavil v Dlážděné. Ale jde mi spíš o to, jestli taková stížnost vůbec může mít výchovný efekt. Když si postěžuju na řidiče busu, že nezastavil v zastávce na znamení, tak se může do příště poučit a nezopakovat to. Ale v tomto případě zastávka po středě zmizí a tramvajákovi zůstane jenom černej puntík či co..

A v mém konkrétním případě řidič na okamžik zastavil před zastávkou, protože tam stály dva busy, a možná jen zapoměl, že zastávka je jen 30 metrů dlouhá.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.11.2011 12:24

bobik: Vim, že to je hnusné, ale já bych to napsal bez ohledu na to jestli to udělal úmyslně nebo ne. Je to zastávka, která je poměrně využívaná. Taky by si omlouval někoho kdo by projel Dlážděnou?

Abych nebyl jenom kritický. Třeba zastávka U Balabenky, když se projela tak se toho moc nestalo...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 27.11.2011 12:06

Nezastavujem, máme zpoždění. :D Taky bych hlášení nepsal.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 27.11.2011 12:03

Asi takhle - valná většina tam nejspíš nezastavuje proto, protože na to prostě "zapomenou" , "nevšimnou si", nejsou zvyklý. Nedělaj to schválně. Ono na takový 22, kde do toho (obvykle zpožděnýho) vletíš na Pavláku, v Hostíku vypíšeš papíry, obhlídneš vůz, dojdeš si na záchod - a mnohdy ani to ne, protože není čas, tak nestuduješ nějaký vlepky kde se píše že se tam a tam staví. Hlášení většinou neposloucháš, ono když ti něco kecá celej den za hlavou, tak většinou vnímáš akorát zvuk jestli se odhlásila zastávka, méně už slova. Vím že ty co to projeli, tak činili neúmyslně a jen při první jízdě přes tu zastávku. Pak už stavěli. A kolega při střídání ti info o tom že se tam staví podá tak max. první den. Třetí jaksi nepředpokládá že to nevíš.
Nikoho neobhajuju, nikoho se nezastávám, jen se snažím popsat možný stav věcí a proč se tak děje. Chápu že cestující to může naštvat. Chceš-li na někoho něco napsat, klidně tak učiň, je to určitě chyba řidiče, to bezesporu. Já osobně bych však psal pouze na toho, o kom bych věděl že to udělal schválně.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 27.11.2011 10:05

No, taky nevím co k tomu říci a proč mám já, zde poctivě zastavující, poslouchat, proč tam nestavíme, od kaštanstva i známých, kteří se mě ptají, jak to teda je. V terénu pak slýchám o nezastavení na Čecháči jako "dobrej fór" a já samotný, když jsem chtěl zastávku využít coby kaštan, jsem odjel až 3. spojem :? Takhle tu prestiž nevybudujem :(

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 27.11.2011 8:42

ok, díky a ještě se zeptám, má smysl psát stížnost na řidiče, který v této zastávce nezastavil? nechci se někomu mstít nebo tak.., ale trochu mě to štve

Odpovědět