Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od 9001 » 09.11.2011 18:41

Nejdřív zareaguji na ostatní. Předem děkuji za pochopení mé nadsázky.

MM: Přijdeš si důležitý? Ty se hlavně starej o to, aby si sám jezdil podle předpisů. :wink:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.11.2011 18:02

9001 píše:
piskvorrr píše: (a kuriózní ranní přepad za rohem: http://i.piskvor.org/sotky/prekvapeni-z ... 073640.jpg - řidič IAD vypadal, že měly gatě namále)
Omluvte kvalitu, foceno mobilem.
Upřímně kdo by z tohohle setkání neměl :wink:
No hlavně to IAD tam nemá co dělat:
1.) od Horek má trvale povoleno jet vlevo jen MHD
2.) Od NBS se Nusleskou po křižovatku s Táborskou nesmí kvůli uzavírce - IAD i obě linky NAD musí Sezimovou.
Takže jestli se onen řidič IAD posral, tak si snad konečně zapamatuje, že DZ se má dodržovat!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 09.11.2011 15:35

piskvorrr píše: (a kuriózní ranní přepad za rohem: http://i.piskvor.org/sotky/prekvapeni-z ... 073640.jpg - řidič IAD vypadal, že měly gatě namále)

Upřímně kdo by z tohohle setkání neměl :wink:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 09.11.2011 15:30

Ten oblouk je kapitolka sama pro sebe, ten nevím jestli vydrží. Když vidím, jak rychle zvládl jít do kytek během letní sezóny (květen OR 20, červen a léto OR 10, nyní POMALU) tak myslím, že bez zásahu to do léta nedá. Dále se na celé trati vyrojila fůra malůvek oranžovým sprejem, co se vyvěšení nových OR týče a není toho málo. Takže bych si to tady s dovolením celé shrnul :lol:
ZC:
Na Hroudě-Nádraží Strašnice OR 30 (beze změny)
Radošovická-oblouk na Padesátém OR 40 (dosud bez omezení)
oblouk na Padesátém OR 10 (dosud OR 20)
Zahradní město-křiž. Topolová OR 30 (beze změny)
za křiž. Topolová OR 20 (dosud OR 30)
Sídl. Zahradní město-Interspar OR 40 (dosud bez omezení)
Interspar-křiž. Na Groši OR 30 (dosud bez omezení)

DC:
křiž. Práčská-před zast. Sídl. Zahradní město OR 30 (dosud bez omezení)
křiž. Jahodová-křiž. Topolová OR 40 (beze změny)
následuje OR 30 před zastávku Zahradní město (dosud OR 40)
oblouk na Padesátém POMALU (beze změny)
oblouk na Padesátém-Radošovická OR 40 (beze změny)
Nádraží Strašnice-křiž. Petrovická OR 30 (beze změny)
křiž. Petrovická-Na Hroudě OR 20 (dosud OR 30)

Tak a teď si to spravte :!: Upraveno dle aktuálního stavu 10.11.2011, neuvedl jsem stálou OR 30 v podjezdu Zahradní město. Modřany byly jedlé, ale zeptám se spíš, jak zvládaly Řepákov žižkovští SUchoji :?: Dále, byly zohledněny časy v JŘ :?:
Naposledy upravil(a) Karosák dne 10.11.2011 17:06, celkem upraveno 1 x.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 09.11.2011 14:31

Dnes kolem poledne viděna podbíječka, jak prchá na náklaďáku z místa činu na koleji ZC.
http://i.piskvor.org/sotky/podbijecka-p ... 121546.jpg

V jednu už se Hans s Wendelem připravovali k akci, Arbeitsrichtung DC (parta v pozadí cosi svařuje na sjezdové výhybce - myslel jsem, že rekonstrukce bude jen po Táborskou?).
http://i.piskvor.org/sotky/hans-wendel- ... 123851.jpg

(a kuriózní ranní přepad za rohem: http://i.piskvor.org/sotky/prekvapeni-z ... 073640.jpg - řidič IAD vypadal, že měly gatě namále)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.11.2011 6:35

Pokud se toho ten gotický oblouk ovšem dožije. 8-) Třeba dneska jsem měl v jednu chvíli pocit že už musím drncat po panelech, a to tam jezdím raději kolem 5 km/h.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.11.2011 21:27

sloupik1984 píše:Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co se bude dít s TT do Hostivaře, potažmo aspoň s havarijními částmi od smyčky Radošovická až do Hostivaře. Konkrétně se mi jedná o oblouk mezi zast. Na Padesátém a Radošovická v tomto směru(těsně za zast. na Padesátém). Tramvaje zde jezdí již opravdu krokem po čím dál větším a větším dvojitém svislém zlomu na pravé koleji. Děkuji
Zaznělo tu, že příští rok komplet reko 8-)

sloupik1984
Uživatel

Příspěvek od sloupik1984 » 01.11.2011 21:23

Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co se bude dít s TT do Hostivaře, potažmo aspoň s havarijními částmi od smyčky Radošovická až do Hostivaře. Konkrétně se mi jedná o oblouk mezi zast. Na Padesátém a Radošovická v tomto směru(těsně za zast. na Padesátém). Tramvaje zde jezdí již opravdu krokem po čím dál větším a větším dvojitém svislém zlomu na pravé koleji. Děkuji

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 01.11.2011 14:06

MOp píše: A proc asi bude vikendove odstrizeni vozovny Pankrac? (tusim i v patek) :-D
No já jen že kolej dc včera přebrušovali, tak jsem poněkud znejistěl, jestli nás nečeká jedna kolej v klasice a druhá ponechaná v BKV. :wink:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 01.11.2011 13:56

já myslel, že kvuli výměně výhybek do smyčky ?! Oblouk za zastávkou Na Veselí Zc již leží na pražcích

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 01.11.2011 13:20

Radek píše:A bude se dělat i oblouk Na Veselí - Soudní do centra?
A proc asi bude vikendove odstrizeni vozovny Pankrac? (tusim i v patek) :-D

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2011 13:10

chemik píše:Ale MIlane, teď je móda všude cpát ty krabičky s těma šipečkama, kam je výhybka postavená, jako by sis toho nevšimnul...
A to skutečně i nad SJEZDOVÉ? To jsem fakt ještě neviděl - asi to budě tím, že šipečka signalizuje uzamčení a sjezdová výhybka nemůže být uzamykatelná. Sjezdové výhybky se totiž "řežou" koly vlaku a to je s uzamykatelnými jazyky zakázáno!!!
Jinak co se týče té "módy" osazování návěstidel nad RUČNÍ UZAMYKATELNÉ ROZJEZDOVÉ výhybky, tak čekám (po vlivu některých kolegů) na malér, k němuž to přispěje. Návěstidlo těchto ručních výhybek je totálně totožné s ROV, jen nesignalizuje zablokování (radiového ovládání, které nemá ta výhybka nainstalované). Jednou se stane, že ROV bude mít poruchu při níž nebude "blokovat" (plus přijímač bude citlivý - zachytí signál např. protijedoucího vlaku) a řidič zblbnutý návěstidly ručních výhybek si závadu ROV neuvědomí a ta se pod vlakem následně přestaví!!! Jediné praktické řešení jak tomu předejít, bylo a je nad ruční uzamykatelné výhybky dávat návěstidla s jinou barevností signálů (a to by mohlo přispět k ušetření návěstí "U", které by už byly u takových výhybek zbytečné).

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 01.11.2011 12:07

Ale MIlane, teď je móda všude cpát ty krabičky s těma šipečkama, kam je výhybka postavená, jako by sis toho nevšimnul...
2) Milane nepoučuj mě o citování, ty sám nejlíp víš, kolik je toho třeba odcitovat, aby se zabrala půlka stránky ;)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2011 12:01

Chemik: 1.) Proč cituješ celý příspěvek, když píšeš hned za něj?
2.) Postavení vlakové cesty skutečně nesouvisí s rekonstrukcí, ale bylo by snad vhodné data nahrát rovnou tak, aby se nemusela v brzké době přehrávat a řidiči si poté zapamatovávat změny!!!
3.) Takže návěstítko výhybky jsem nepochopil, že by to bylo nevybavením si skutečnosti, od kdy se dávají výhybková návěstidla nad sjezdové výhybky ?

PS: Za tři roky si vybavuji jedinkrát zpětný pohyb proti hrotům oné běžně sjezdové výhybky - při železárně (z kraje letošního roku) ve výstupní zastávce před vlastní vozovnou PA (za níž jsem jel první a jako první jsem tedy zatáhl průjezdem přes obratiště a zpětným pohybem z nástupní zastávky přes onu výhybku a běžně výjezdovými vraty přímo do haly depa - to jsem také měl zase jednou "štěstí" #-o #-o #-o #-o #-o ).
No ještě by stálo za upozornění, že naráz tehdy přes ní zpětně proti hrotům pohybovat mohly desítky vlaků, ale když loni zatahovaly na PA řidiči z KO, tak minimálně v jednom případě někdo z nich po projetí vozovny po objízdné koleji vyjel až do nástupní a za něj vyjíždějící "nočka" a on ji nemohl uhnout zpětným pohybem do obratiště (a pak vyjet zas do nástupní zastávky a z ní zpětně odpohybovat do lodě depa), ale musel se zajet manipulačně otočit až na Synkáč! #-o #-o #-o #-o #-o

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 01.11.2011 11:58

MOp píše:Ano, sjezdová se bude v následující víkendové výluce Pankráce vyměnovat.
A bude se dělat i oblouk Na Veselí - Soudní do centra?

Odpovědět